Smart Shoring Solutions

Software ontwikkeling en Business Intelligence

Nearshoring

In het recente verleden werd voor het inhuren van ICT medewerkers door bedrijven voornamelijk gekeken naar de directe kosten. Doelstelling was verlaging van de kosten voor de bestaande bedrijfsvoering. Dat heeft veelal geleid tot offshoring van software ontwikkeling naar Azië (bijvoorbeeld India, Filippijnen en Bangladesh).

De opgedane ervaring heeft de markt geleerd dat Azië goed is voor recurrent productiewerk, maar dat de complexere werkzaamheden, zoals software ontwikkeling, niet aan de verwachtingen voldoen. Als reactie ziet men dat de medewerkers uit India in Nederland gehuisvest worden (waardoor de kosten meer dan verdubbelen, maar er is immers al zoveel in de relatie geïnvesteerd) of dat men op de Nederlandse arbeidsmarkt zoekt naar (schaarse en dus dure) medewerkers of freelancers.   

Als men de bijkomende kosten (reizen, management, communicatie, leren en trainen) en met name de productiviteit in de afweging van shoring meeneemt, dan is Centraal- en Oost-Europa het alternatief. De productiviteit is vergelijkbaar met die van de Nederlandse medewerker en de kosten zijn substantieel lager.


Een eenvoudig rekenvoorbeeld:

Stel u heeft 30 software ontwikkelaars in uw bedrijf en u ziet een mogelijkheid om marktaandeel of internationale groei te vergroten en heeft daarvoor budget vrijgemaakt voor een extra 20 software ontwikkelaars in Nederland. Indien u dit team van 20 nieuwe medewerkers in near shoring heeft, kunt u per jaar of euro 1.000.000,00 besparen of nog 10-15 medewerkers extra inhuren in near shoring.  

Investeringen in (versnelling van de) groei die op de plank blijven liggen kunnen nu wel verwezenlijkt worden!


Met onze (gecontracteerde) partners in Tsjechië en Roemenië beschikken wij momenteel over 450 software en business intelligence ontwikkelaars. Via het lokale management hebben zij een uitstekende toegang tot de lokale en regionale arbeidsmarkt en de technische universiteiten.

Tsjechië en Roemenië zijn lid van de EU, hebben historisch een sterke cultuur en aandacht voor technische universitaire opleidingen en werk, hebben een groot potentieel aan technisch geschoolde medewerkers, toegang tot andere Centraal- en Oost-Europese landen en zijn relatief makkelijk te bereizen. Qua cultuur en werkmentaliteit sluiten zij goed aan bij de Nederlandse.

Ook de infrastructuur en de politieke stabiliteit, ook vergeleken met andere Centraal- en Oost-Europese landen, zijn zonder meer goed te noemen. De loonkosten zijn beduidend lager dan in Nederland en de verwachting is dat de komende jaren verhoging van prijspeil en salarissen normaal zal verlopen. 

Kortom, het perfecte alternatief indien u twijfelt tussen dure of beperkt beschikbare capaciteit in Nederland en (te) goedkope capaciteit in Azië.


Geïnteresseerd? Laat het ons weten! Wij komen graag langs om vrijblijvend kennis te maken en van gedachten te wisselen of wij u kunnen helpen uw ambities waar te maken.

U kunt ons bereiken via onderstaande contact gegevens.